3-Algae Flakes храна за риби 100ml/20gr – Tropical

170 ден

Храна во форма на снегулки со алги, наменета за хранење на сите видови на аквариумски риби. Богата е се со незаситени масни киселини, протеини и витамини. Во овие таблети има висока концентрација на хлорофил – зелен пигмент кој што доаѓа од алгата хлорела и е значјна во спречување на појава на инфекција. Исто така екстрактот од алое го подобрува имунитетот.

Пакување од 100мл/20гр.

SKU: 77163 Категории ,

3-ALGAE FLAKES лисната, богата со алги. Наменета за секојдневно хранење на слатководни и морски тревопасни риби чија исхрана се базира на алги и сештојади риби – како дополнителна храна.

3-ALGAE FLAKES содржи три алги: хлорела (Chlorella vulgaris) и Ascophyllum nodosum и Laminaria digitata, познати како алги од алги. Незаситените масни киселини, протеините (богати со есенцијални амино киселини) и витамините од хлорела, заедно со макронутриенти и елементи во трагови од алгите од алги (вклучувајќи јод, хром, селен и железо) обезбедуваат одлична состојба, интензивен раст и виталност кај рибите.

Со редовно хранење со 3-ALGAE FLAKES, на вашата риба обезбедувате високи дози на хлорофил – зелен пигмент кој доаѓа од хлорелата, кој е концентриран извор на хлорофил. Хлорофилот го инхибира развојот на несакани бактерии во дигестивниот тракт, спречувајќи инфекции и заедно со зеолитот го подобрува ослободувањето на токсините од телото на рибата. Екстрактот од алое го подобрува имунитетот и ја стимулира соодветната бактериска флора во гастроинтестиналниот тракт. Поради своите зајакнувачки својства, 3-ALGAE FLAKES се препорачува за хранење на риби кои се во карантин или реконвалесценција и нови риби кои се навикнуваат на новите услови за живот.