Astacolor храна за дискуси 2kg – Tropical

3600 ден

Храна во форма на снегулки наменета за интензивирање на бојата на циклидите, црвените риби и други риби кои имаат потреба од тоа. Богата е со природни каротеноиди, вклучувајќи го и астаксантин кои покрај тоа што влијаат на интензивирањето на бојата кај рибите, значајни се и за тоа што го подобруваат нивниот имунитет. Видливо подобрување на бојата може да се забележи по две недели интензивно хранење на рибите.

Пакување од 11л/2кг.

SKU: 72338 Категории ,

ASTACOLOR храна лисната што ја подобрува бојата, наменета за секојдневно хранење на дискуси, особено црвени и други риби чија боја треба да се интензивира. Високите дози на природни каротеноиди, вклучително и лесно асимилливиот астаксантин, ја подобруваат бојата. Видливо подобрување на бојата може да се забележи по околу две недели интензивно хранење.

Иако ASTACOLOR содржи само црвени каротеноиди, целата палета на бои се интензивира. Во случај на син дискус, честата употреба на храна за подобрување на бојата ќе им даде нежен црвен тон. Не само што природните каротеноиди ја интензивираат бојата, туку и го подобруваат имунолошкиот систем, созревањето, репродуктивната способност и општата состојба на рибите. Поради фактот што рибите постојано трошат каротеноиди за различни физиолошки процеси, исклучително е неопходно да се обезбедат рибите со овие соединенија во нивната исхрана, бидејќи рибите не можат сами да ги синтетизираат.