Bacto Active средство за вода за аквариуми 100ml – Tropical

300 ден

Бакто актив средство е богато со бактерии и е наменето за слатководни и морски аквариуми. Бактерии кои што се содржани во оваа средство брзо ги отстрануваат отпадот кој е собран на подлогата и на самите филтри и на тој начин одржувањето на аквариумот го прави многу полесен. Редовно користење ја прави водата кристална и безбедна.

Пакување од 100мл.

BACTO-ACTIVE средство за слатководни и морски аквариуми. BACTO-ACTIVE содржи избрани соеви на бактерии, кои брзо и ефикасно ги разградуваат органските отпадоци акумулирани во подлогата, филтрите и на украсите. Многу го олеснува секојдневното одржување на аквариумот. Благодарение на BACTO-ACTIVE и честите промени на водата, условите за живеење се совршени дури и во „старите“ резервоари и аквариумот не мора да се бори со отстранување на насобраниот отпад. Редовното нанесување ја прави водата кристално чиста и безбедна за рибите.

Дополнително, соеви на бактерии содржани во BACTO-ACTIVE ја подобруваат активноста на бактериите кои нитрифицираат. Со BACTO-ACTIVE биолошката рамнотежа на резервоарот се воспоставува многу побрзо.