Biorept храна за желки Tropical (100ml/30gr)

120 ден

Храна за водни и полуводни желки.

Пакување од 100мл/30гр.

SKU: 11363 Категорија

Витаминска храна (лебдечки стапчиња) за желки.

Состав: Hermetia illucens + Gammarus pulex

Храна со повеќе состојки за секојдневно хранење на сештојади и месојадни водни и полуводни желки. Содржи ларви Hermetia illucens со поволен сооднос калциум-фосфор, кои не се наоѓаат кај други инсекти и  Gammarus pulex кој ја збогатува храната со протеини, хитин и незаситени масни киселини (Омега-3 и Омега-6).

Рибите, мекотелите и раковите се природна, основна храна на желките.

Начин на употреба: Три пати на ден користејќи мали порции. Неизедената храна од водата се отстранува.