Cichlid Red/Green Large Sticks храна за циклиди – Tropical

640 ден

Храна за големи циклиди. Се состои од два вида на стапчиња (Зелени и Црвени). Зелените стапчиња се извор на спирулина, која заедно со влакна го регулираат варењето на храната. Црвените стапчиња се извор на животински протеин и астаксантин со што ја интензивира бојата на рибите.

Пакување од 1000мл.

SKU: 63736 Категории ,

CICHLID RED & GREEN LARGE STICKS е храна со повеќе состојки за големи циклиди, во форма на лебдечки стапчиња за секојдневно хранење на големи сештојадни циклиди. Се користи и како совршен додаток во исхраната за тревопасни циклиди и други големи риби.

Двата типа на стапчиња црвени и зелени, обезбедуваат богата и разновидна исхрана. Зелените стапчиња се извор на вредна спирулина, која заедно со влакна го регулира варењето. Црвените стапчиња се извор на животински протеин и астаксантин, кој ја интензивира бојата. Активните супстанции од спирулината кој е природен имунолошки стимулатор е – бета-глукан – и стабилизираниот витамин Ц кој ја зголемува отпорноста на рибите на болести.