Crusta Sticks храна за ракчиња – Tropical

230 ден

Храна во форма на стапчиња наменета за хранење на ракчиња. Богата е со морски алги и стапчиња, како и калциум кој е значаен за правилно обликување и развој на школките на ракчињата.

Пакување 100мл/70гр.

SKU: 63343 Категории ,

CRUSTA STICKS е храната во вид на стапчиња кои не се распаѓаат во вода. Тие се збогатени со морски алги и спирулина (6%). CRUSTA STICKS е наменет за хранење на сите видови џуџести ракчиња (на пр.: Амано ракчиња, бабаулти, црвена цреша, биен, тигарски ракчиња, сини ракчиња), долги ракчиња (Macrobrachium sp.) и други водни ракови, вклучително и морски ракчиња со висока нутритивна потреба . Стапчињата содржат зголемено количество на калциум, што е незаменливо за правилна форма и развој на лушпите на раковите.