Esklarin + Aloe Vera средство 100ml – Tropical

240 ден

Доколку се користи вода од чешма за во аквариум, се препорачува користење на оваа средство. Ескларин се состои од екстракт од алое вера, кое ги неутрализира тешките метали кои што се токсични за рибите и ја штити кожата и очите од штетни материи кои што се присутни во вода од чешма. Исто така алое вера помага за лекување на рани на кожата и ја штити од инфекција.

Пакување од 100мл.

Кондиционер за вода од чешма ESKLARIN. Препарат со екстракт од алое наменет за брз третман на вода од чешма наменета за употреба во аквариум. Посебно се препорачува зa нови води, менување вода во веќе постоечки резервоари, за време на периодот на закрепнување и карантин.

ЕСКЛАРИН со алое ги неутрализира солите на тешките метали, токсични за рибите, ја штити кожата, жабрите и очите од штетните материи присутни во водата од чешма. Додавањето на супстанции кои го ублажуваат стресот ги смирува рибите кои се исплашени од процедурите за чистење, транспортот или аклиматизацијата на новите услови за живот. Алоето помага за лекување на абразии на кожата, забрзувајќи ја нивната регенерација и го намалува ризикот од инфекција. Покрај тоа, го зајакнува имунитетот и ги олеснува дигестивните процеси.

ДОЗИРАЊЕ: 20 ml/100 литри вода.