Krill Flake храна за риби 500ml/100g – Tropical

640 ден

Храна во форма на снегулки со ракчиња наменета за сите видови на аквариумски риби. Богата е со протеини, аминокиселини, незаситени масни киселини, и каротеноиди од природни извори. Додаток од зеолит придонесува за ослободување на токсини од телата на рибите.

Употреба: Неколку пати на ден во мали количини.

Пакување од 500мл/100гр.

SKU: 77245 Категории ,

Храна лисната со повеќе состојки, која ја подобрува бојата, со висока содржина на крил (40%). Наменет за секојдневно хранење на сештојади и месојадни риби во морски и слатководни води. Поради својата исклучителна вкусност, се покажува особено ефикасен во хранење на риби кои не се хранат со готова риба (диво фатена риба) и риби со високи нутритивни потреби.

Крил храната обезбедува вредни протеини, амино киселини, хитин, незаситени масни киселини, вклучително и Омега-3 и каротеноиди од природни извори. Ако редовно се хранат со KRILL FLAKE, рибите добиваат прекрасно обојување, одлична состојба и се мрестат со нетрпение. Додавањето на зеолит е здрав за дигестивен систем и ослободување на токсини од телото на рибата.