Ovo Vit храна за риби 1kg – Tropical

1220 ден

OVO-VIT универзална храна за сите видови на аквариумски риби во лисната форма. Богата е со протеини и незаситени масни киселини. Поттикнува раст, созревање и мрестење, па затоа е препорачлива за млади риби кои имаат потреба од храна со високи хранливи вредности.

Пакување од 1кг.

SKU: 74439 Категории ,

OVO-VIT е дополнителна храна која обезбедува протеини, незаситени масни киселини и лесно асимилирачки лецитин од жолчка од јајце.

Неговиот состав го поттикнува растот, созревањето и мрестот на рибите, затоа особено се препорачува за млади риби со високи нутритивни потреби.

Високата хранлива вредност на OVO-VIT може да се користи за време на периодот на закрепнување, кога на рибите им е потребна дополнителна грижа и високо енергична, лесно сварлива храна богата со витамини и елементи во трагови. Друга вредна состојка е стабилизираниот витамин Ц, кој ја зголемува отпорноста на рибите на болести, го забрзува зараснувањето на рани и гребнатини и ги спречува скелетните деформации кај младите риби.