Pro Defence S Храна за риби 100ml/52g – Tropical

280 ден

Храна во форма на гранули со пробиотик за секојдневно хранење на млади и возрасни риби. Пробиотикот ја стабилизира микрофлората во цревата, ја зголемува отпорноста на рибите на патогени бактерии и го ублажува стресот предизвикан од транспорт или од мрестење. Покрај пробиотик, овие гранули содржат протеини и есенцијални аминокиселини кои се важни за здрав раст и развој на рибите.

Пакување 100мл.

SKU: 68023 Категории ,

• Гранули со пробиотик за секојдневно хранење на млади риби и возрасни риби од мали видови
• Пробиотикот додаден во храната содржи одржливи ендоспори на Bacillus subtilis, кои ја стабилизираат цревната микрофлора, ја зголемуваат отпорноста на рибите на патогени микроорганизми и го олеснуваат искористувањето на хранливите материи, што пак го забрзува растот на рибата и ја намалува контаминацијата на водата со измет од риба
• Е фект на пробиотикот, бета-глуканот, витамините и каротеноидите значително ја подобрува севкупната состојба на рибите и нивниот имунолошки систем, па оттука храната се препорачува и за време на болести, закрепнување или аклиматизација
• пробиотикот позитивно влијае на репродукцијата, ја зголемува плодноста на рибите и стапката на преживување на младенчињата и го ублажува стресот предизвикан од транспортот, мрестењето, агресијата меѓу видовите, ривалството итн.
• високата содржина на протеини, вклучувајќи есенцијални амино киселини, обезбедува здрав раст и развој на рибите