Red Parrot Granulat храна за риби – Tropical

760 ден1940 ден

Храна во форма на гранули наменета за циклиди и за црвени риби. Поради големо присуство на каротеноиди, доведува до интезивирање на бојата на рибите. Исто така богата е со Омега-3 и Омега-6 кои што го подобруваат имунитетот и ја одржува рибата во одлична состојба. Гранулите не се распаѓаат во водата, задрживајќи ја нивната структура подолг временски период.

Пакување 3л/1.2кг.

Clear
SKU: Не е достапно Категории ,

RED PAPROT GRANULAT Храна за подобрување на бојата во форма на гранули за црвени папагали и риби Cichlidae, коja го интензивираат нивното обојување.

Видливо подобрување на бојата е поради ефектот на високата содржина на природен астаксантин (100 mg/kg), кој лесно се асимилира и се акумулира во хроматофорите. Значителен дел од незаситените масни киселини Омега-3 и Омега-6 го подобруваат имунитетот и ја одржуваат рибата во одлична состојба.

Гранулите не се распаѓаат во вода, задржувајќи ја својата структура долг временски период. На овој начин тие не ја контаминираат водата и не ги ослободуваат вредни хранливи материи од гранулата. Волуменот на гранулите само малку се зголемува кога се ставаат во вода, затоа нема ризик од дигестивни нарушувања во случај рибите да јадат поголема количина.

Пакување

400gr, 1.2kg

Clear