Spirulina Flakes храна за риби -1kg Tropical

2040 ден

Храна во форма на снегулки со спирулина (6%) наменета за секојдневно хранење на циклиди и други аквариумски риби. Хранливите материи од спирулината обезбедуваат одлична состојба на рибите и ги регулираат дигестивните процеси. Високо ниво на каротеноиди ја интезивираат бојата на рибите.

Пакување од 1кг.

SKU: 70329 Категории ,

СПИРУЛИНА е храна во форма на лисната со спирулина (6%). Наменета за секојдневно хранење на тревојади и сештојади риби во слатководни и морски резервоари, вклучувајќи ги и популарните циклиди од Малави од групата мбуна, виножитни риби, гупи, моли и други риби.

Хранливите материи од спирулината обезбедуваат одлична состојба на рибата и ги регулираат нивните дигестивни процеси. Тоа е особено важно во случај на тревопасни риби бидејќи нивниот дигестивен тракт ги прави поранливи на запек и воспалителни нарушувања. Високото ниво на каротеноиди од спирулината ја интензивира бојата на рибите и позитивно влијае на целото нивно тело со тоа што влијае на бројни физиолошки процеси и ги штити клетките од слободните радикали.