Supervit Mini Granulat храна за риби 1.9kg – Tropical

2400 ден

Универзална храна во форма на ситни гранули наменета за сите видови на аквариумски риби и ракчиња. Има висока енергетска вредност благодарејќи на алги, ракчиња и останати мекотели. Присуство на бета глукан и витамин Ц го зајакнуваат имунолошкиот систем на рибите и раковите.

Пакување од 3л/1.9кг.

SKU: 60427 Категории ,

SUPERVIT MINI GRANULAT е универзална храна во форма на ситни гранули за тонење за секојдневно хранење на мали аквариумски риби, адолесцентни пржени, џуџести ракчиња и триопи. Нутриционистичките и енергетски потреби се задоволуваат со исклучително богата формула заснована на неколку десетици внимателно избрани состојки со најдобар квалитет, вклучувајќи ракови, мекотели и алги. Имунолошкиот систем на рибите и раковите е зајакнат со бета-глукан и стабилизиран витамин Ц. SUPERVIT MINI GRANULAT се покажува корисен во хранењето нано риби поради неговата мала големина, богата формула и фактот што гранулите не се распаѓаат во вода (оттука и не го оптоварувајте резервоарот со изобилство хранливи материи, што е исклучително важно во случај на нано аквариуми).