Vitality & Color храна за риби 250ml/50g- Tropical

250 ден

Храна за сите видови на аквариумски риби. Богата е со влакна и со хитин кои го подобруваат дигестивниот систем, витамин Е, како и астаксантин кој го подобрува обојувањето и олеснува много физиолошки процеси меѓу кои и репродукција. Со цел да им се помогне на рибите подобро да ги искористат мастите кои што се содржани во храната, Виталити Колор е збогатен со Л – карнитин, што доведува до побрзо искористување на мастите.

Пакување од 250мл/50гр.

SKU: 77144 Категории ,

VITALITY & COLOR лисната храна е високо протеинска храна со својства кои обезбедуваат виталноста и ја подобруваат бојата. Може да се користи за секојдневно хранење на сештојади и месојадни риби, имајќи предвид дека нивната исхрана треба да биде избалансирана со храна богата со груби материи – влакна и хитин – за да се регулира нивниот дигестивен тракт.

Лиснатата храна VITALITY & COLOR е особено препорачлива за одгледување риба и мрест, поради високата содржина на протеини, витамин Е и лецитин од жолчка од јајце. Природниот астаксантин ја подобрува бојата и олеснува многу физиолошки процеси, вклучително и репродукција. Исто така, ги штити клетките од слободните радикали. За да им се помогне на рибите подобро да ги користат мастите обезбедени во храната, VITALITY & COLOR исто така е збогатен со Л-карнитин, кој го олеснува метаболизмот на мастите. Редовното хранење со VITALITY & COLOR снегулки обезбедува постојан раст, созревање и подготвеност за мрестење.