Vitality & Color Granulat храна за риби 1kg- Tropical

1050 ден

Високо протеинска храна за сите видови на аквариумски риби. Природен астаксантин го подобрува обојувањето и ги олеснува физиолошките процеси, вклучително и репродукција. Со цел да им се помогне на рибите подобро да ги искористат мастите кои што се содржани во храната, Виталити Колор Гранулат е збогатен со Л – карнитин, што доведува до побрзо искористување на мастите.

Пакување од 1кг.

SKU: 60449 Категории ,

VITALITY & COLOR GRANULAT е високо протеинска храна со својства што ја обезбедуваат виталноста и ја подобруваат бојата. Може да се користи за секојдневно хранење на сештојади и месојадни риби, имајќи во предвид дека нивната исхрана треба да биде избалансирана со храна богата со груби материи – влакна и хитин – за да се регулира функционирањето на нивниот дигестивен тракт.

VITALITY & COLOR GRANULAT особено се препорачуваат за одгледување риба и за мрест, поради високата содржина на протеини, витамин Е и лецитин. Природниот астаксантин ја подобрува бојата и олеснува многу физиолошки процеси, вклучително и репродукција. Исто така, ги штити клетките од слободните радикали. За да им помогне на рибите подобро да ги искористат мастите дадени во храната, VITALITY & COLOR GRANULAT е збогатен со Л-карнитин, кој го олеснува метаболизмот на мастите. Редовното хранење со гранули обезбедува постојан раст, созревање и подготвеност за мрестење.