Храна пауч за возрасни мачки со вкус на говедско и риба

110 ден

Пауч за возрасни мачки, за одржување.

Во пакувањето има две кесички од риба и две кесички од говедско месо. ( 4 кесички х 85гр пакување)

Состав во пакувања:

Говедско месо:

Месо и животински деривати (80% во филети*, 4% говедско месо), екстракти од растителни протеини, деривати од растително потекло (0,4% инулин), минерали, разни шеќери. *Типично 34,5% филети во производот. Без бои и конзерванси.

Лосос:

месо и животински деривати (68,4% во филети*), риба и деривати од риба (4% лосос), екстракти од растителни протеини, деривати од растително потекло (0,4% инулин), минерали, разни шеќери. *Типично 34,5% филети во производот. Без конзерванси.

Водич за хранење:
На мачка со просечна големина од 3 до 6 кг и требаат 255 до 405 грама храна дневно, по можност поделена на 2 оброци. Првично хранете ги дневните количини, а потоа постепено приспособете се за да ја одржувате вашата мачка во слаба состојба.

Природни адитиви / KG:
Витамин Д3 160 IU
Витамин Е 30 mg
Цинк (како цинк сулфат монохидрат) 10 mg
Манган (како манган(II) оксид) 2 mg
Бакар (како бакар(II) сулфат пентахидрат) 1,2 mg
Јод (како калциум јодат, безводен) 0,2 mg
Таурин 520 mg

Аналитички состав:
влага 82%
суров протеин 9%
содржина на маснотии 5%
сурова пепел 3%
сурови влакна 0,8%