ХАЏИСКИ ДООЕЛ Куманово

Shop

Приватност на податоци

Политика за приватност за ХАЏИСКИ Д.О.О.Е.Л

Во MiniZoo, достапно од minizoo.mk, еден од нашите главни приоритети е приватноста на нашите посетители. Овој документ за Политика за приватност содржи типови на информации што ги собира и снима MiniZoo и како ние ги користиме.

Ако имате дополнителни прашања или ви требаат повеќе информации за нашата Политика за приватност, не двоумете се да не контактирате.

Оваа Политика за приватност се однесува само на нашите онлајн активности и важи за посетителите на нашата веб-страница во однос на информациите што тие ги споделиле и/или собираат во MiniZoo. Оваа политика не се применува на какви било информации собрани офлајн или преку други канали освен оваа веб-локација.

Согласност

Со користење на нашата веб-страница, вие со ова се согласувате со нашата Политика за приватност и се согласувате со нејзините услови.

Информации што ги собираме

Личните информации што се бара од вас да ги дадете, и причините зошто од вас се бара да ги дадете, ќе ви бидат јасни во моментот кога ќе побараме од вас да ги дадете вашите лични податоци.

Ако не контактирате директно, може да добиеме дополнителни информации за вас, како што се вашето име, адреса на е-пошта, телефонски број, содржината на пораката и/или прилозите што може да ни ги испратите и сите други информации што можете да изберете да ги дадете.

Кога се регистрирате за сметка, може да ги побараме вашите информации за контакт, вклучително и ставки како што се име, име на компанија, адреса, адреса на е-пошта и телефонски број.

Како ги користиме вашите информации

Ги користиме информациите што ги собираме на различни начини, вклучително и за:

  • Обезбедете, работете и одржувајте ја нашата веб-страница
  • Подобрете ја, персонализирајте и проширете ја нашата веб-страница
  • Разберете и анализирајте како ја користите нашата веб-страница
  • Развијте нови производи, услуги, карактеристики и функционалност
  • Комуницирајте со вас, директно или преку еден од нашите партнери, вклучително и за услуги на клиентите, за да ви обезбедиме ажурирања и други информации во врска со веб-страницата и за маркетинг и промотивни цели
  • Ви праќаме е-пошта
  • Најдете и спречите измама

Датотеки за евиденција

MiniZoo следи стандардна процедура за користење на датотеки за евиденција. Овие датотеки ги регистрираат посетителите кога посетуваат веб-локации. Сите хостинг компании го прават тоа и дел од аналитиката на хостинг услугите. Информациите собрани од датотеките за евиденција вклучуваат адреси на интернет протокол (IP), тип на прелистувач, Интернет-провајдер на услуги (ISP), ознака за датум и време, страници за упатување/излез, а можеби и број на кликнувања. Тие не се поврзани со какви било информации што може да се идентификуваат лично. Целта на информациите е да се анализираат трендовите, да се администрира страницата, да се следи движењето на корисниците на веб-страницата и да се собираат демографски информации.

Колачиња и веб-светилници

Како и секоја друга веб-локација, MiniZoo користи „колачиња“. Овие колачиња се користат за складирање на информации, вклучувајќи ги и преференциите на посетителите и страниците на веб-локацијата до кои посетителот пристапил или посетил. Информациите се користат за оптимизирање на искуството на корисниците со прилагодување на содржината на нашата веб-страница врз основа на типот на прелистувачот на посетителите и/или други информации.

За повеќе општи информации за колачињата, прочитајте повеќе на веб-страницата за согласност за колачиња .

Политики за приватност на рекламни партнери

Можете да ја консултирате оваа листа за да ја најдете Политиката за приватност за секој од рекламните партнери на MiniZoo.

Рекламните сервери или рекламните мрежи од трета страна користат технологии како колачиња, JavaScript или Web Beacons кои се користат во нивните соодветни реклами и врски што се појавуваат на MiniZoo, кои се испраќаат директно до прелистувачот на корисниците. Тие автоматски ја добиваат вашата IP адреса кога ќе се случи тоа. Овие технологии се користат за мерење на ефективноста на нивните рекламни кампањи и/или за персонализирање на рекламната содржина што ја гледате на веб-локациите што ги посетувате.

Имајте предвид дека MiniZoo нема пристап или контрола врз овие колачиња што ги користат трети лица огласувачи.

Политики за приватност на трета страна

Политиката за приватност на MiniZoo не се однесува на други огласувачи или веб-локации. Затоа, ве советуваме да се консултирате со соодветните Политики за приватност на овие рекламни сервери од трети страни за подетални информации. Тоа може да ги вклучува нивните практики и упатства за тоа како да се откажете од одредени опции.

Можете да изберете да ги оневозможите колачињата преку вашите индивидуални опции на прелистувачот. За да знаете подетални информации за управувањето со колачиња со одредени веб-прелистувачи, може да се најдат на соодветните веб-локации на прелистувачите.

Права на приватност на CCPA (Не продавај ги моите лични информации)

Според CCPA, меѓу другите права, потрошувачите од Калифорнија имаат право на:

Побарајте од бизнисот што собира лични податоци на потрошувачите да ги открие категориите и специфичните парчиња лични податоци што бизнисот ги собрал за потрошувачите.

Побарајте од бизнисот да ги избрише сите лични податоци за потрошувачот што ги собрал бизнисот.

Барајте бизнис кој продава лични податоци на потрошувачот, а не да ги продава личните податоци на потрошувачот.

Ако поднесете барање, имаме еден месец да ви одговориме. Доколку сакате да искористите некое од овие права, ве молиме контактирајте не.

Права за заштита на податоци GDPR

Би сакале да бидете сигурни дека сте целосно свесни за сите ваши права за заштита на податоците. Секој корисник има право на следново:

Право на пристап – Имате право да барате копии од вашите лични податоци. Можеби ќе ви наплатиме мала надокнада за оваа услуга.

Право на исправка – Имате право да барате да ги исправиме сите информации за кои сметате дека се неточни. Исто така, имате право да побарате да ги пополниме информациите за кои сметате дека се нецелосни.

Право на бришење – Имате право да барате да ги избришеме вашите лични податоци, под одредени услови.

Право на ограничување на обработката – Имате право да барате да ја ограничиме обработката на вашите лични податоци, под одредени услови.

Право на приговор за обработка – Имате право да се спротивставите на нашата обработка на вашите лични податоци, под одредени услови.

Право на преносливост на податоци – Имате право да барате да ги пренесеме податоците што сме ги собрале на друга организација, или директно до вас, под одредени услови.

Ако поднесете барање, имаме еден месец да ви одговориме. Доколку сакате да искористите некое од овие права, ве молиме контактирајте не.

Информации за деца

Друг дел од нашиот приоритет е додавање заштита за децата додека користат интернет. Ги охрабруваме родителите и старателите да ја набљудуваат, да учествуваат и/или да ја следат и водат нивната онлајн активност.

MiniZoo свесно не собира никакви лични податоци за идентификација од деца на возраст под 13 години. Ако мислите дека вашето дете дало ваков вид информации на нашата веб-локација, силно ве охрабруваме да контактирате со нас веднаш и ќе се потрудиме веднаш да ги отстраниме такви информации од нашата евиденција.