Ichtio средство 100ml – Tropical

240 ден

Со ова средство се овозможува здрав раст и развој на рибите во аквариум. Доколку во акваирум се појави болеста на бели дамки предизвикана од (Ichthyophthirius multifiliis), тогаш се препорачува користење на Ихтио средство.

Пакување 100мл.

Подготовка за аквариум ICHTIO средство за подготовка на аквариум. Се покажува како корисен во водите каде што се појавила болест на бели дамки предизвикани од Ichthyophthirius multifiliis.

ДОЗИРАЊЕ: во заеднички аквариум – долгорочно капење (7 до 14 дена) 10 ml/100 l вода. По три дена променете 20% од водата и додадете го препаратот ‒ 5 ml/100 l вода. Повторете ја целата постапка двапати. После тоа треба да се елиминира Ichthyophthirius. Температурата на водата треба да се движи од 27ºC до 30ºC.