Tropical храна за риби 100ml/20gr – Tropical

100 ден

Универзална високо протеинска храна за сите видови на аквариумски риби. Ова храна ги содржи најпотребните витамини и доведува до зголемување на телесната тежина. Богата е со витамин Ц, кој ја зголемува отпорноста на рибите на болести, го забрзува заздравување на раните и спречува скелетни деформации кај младите риби.

Пакување од 100мл/20гр.

SKU: 77023 Категории ,

Tropical е храна во листови наменета за секојдневно хранење на сештојади и месојадни риби. Редовното хранење обезбедува ефективно зголемување на телесната тежина и обезбедува витамини, макронутриенти и елементи во трагови.

Посебно се препорачува за одгледување јајца, адолесцентни и млади риби, на кои им е потребен протеин од животинско и растително потекло, богати со есенцијални амино киселини.

TROPICAL има висока хранлива вредност и може да се користи за време на периодот на закрепнување, кога на рибите им е потребна дополнителна грижа и високо енергична, лесно сварлива храна богата со витамини и елементи во трагови. Друга битна состојка е витамин Ц, кој ја зголемува отпорноста на рибите на болести, го забрзува зараснувањето на рани и гребнатини и ги спречува скелетните деформации кај младите риби.