Goldfish Color храна за риби 250ml/50g – Tropical

200 ден

Квалитетна и комплетно избалансирана храна за Златни рипки и Кои риби. Ова храна е богата со расителни влакна кои што потекнуваат од мешавина од трева и поради тоа го олеснува функционирањето на дигестивниот систем кај овие видови на риби, а додека присуство на Л – карнитин го регулира метаболизмот на масти.

Пакување од 250мл/50гр.

SKU: 77174 Категории ,

GOLDFISH COLOR е храна за подобрување на бојата, лисната храна за сите видови златни рипки и млади коии, кои се чуваат и во резервоари и во езерца. Извонредно богата формула која е развиена за да одговара на софистицираните диететски потреби на ципринидите и да обезбеди нивна одлична состојба. Високиот удел на влакна, го олеснува правилното функционирање на долгиот дигестивен тракт на оваа група риби, додека Л-карнитинот го регулира метаболизмот на мастите, обезбедувајќи оптимално искористување на мастите. Пченичните никулци се извор на вредни незаситени масни киселини и концентрирана доза на витамини и елементи во трагови. Поради додавањето на астаксантин, редовното хранење ја интензивира бојата.